American Airlines nabídnou v roce 2019 více míst na letech mezi Prahou a Filadelfií

Letecká společnost American Airlines bude v roce 2019 nabízet cestujícím více sedadel a třídu Premium Economy na letech mezi Letištěm Václava Havla Praha (PRG) a Mezinárodním letištěm Filadelfie (PHL), a to zejména díky oblibě těchto letů i výrazným slevám letenek. V příštím roce bude aerolinka zajišťovat provoz novým typem letadla, Airbusem A330-200, který je vybaven právě třídou Premium Economy a má větší kapacitu.

„První rok provozu pražského spojení byl mimořádně úspěšný,“ uvedl ředitel evropského a kanadského provozu Richard Muise. „V roce 2019 nabídneme cestujícím 500 nových míst týdně a představíme třídu Premium Economy, což potvrzuje naši sebevědomou pozici na tomto trhu. Filadelfie se u českých pasažérů osvědčila jako skvělé vstupní místo do Spojených států a umožňuje celou řadu navazujících spojení do celé Severní Ameriky.“

American Airlines jakožto největší světová letecká společnost zahájila sezónní spojení mezi Prahou a Filadelfií v květnu 2018. V letní sezóně pravidelné přímé lety zajišťoval letoun Boeing 767-300. V prvním roce provozu se mezi těmito městy přepravilo téměř 60 000 zákazníků.

“V letošní letní sezóně se provoz do USA oproti loňskému roku více než zdvojnásobil a tyto vynikající výsledky potvrzují, že je zde potenciál pro další navýšení kapacit American Airlines s cílem celoročního provozu. O spojení směrem do Spojených států a samozřejmě také z USA do České republiky je velký zájem, což je i výsledkem společné propagace destinace v rámci projektu Touchpoint, na kterém spolupracujeme s agenturou CzechTourism, Prague City Tourism a Středočeskou centrálou cestovního ruchu,“ uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.