Ryanair spouští v zimním letovém řádu pět nových linek

Nízkonákladová letecká společnost Ryanair zahájila dnes 30. října 2018 prvním letem provoz na své nové lince z Prahy do Ammánu, na které bude v zimním letovém řádu nabízet dva lety týdně. Zároveň také oslavil dopravce zahájení provozu pěti nových linek, které bude z Prahy operovat v rámci zimního letového řádu, konkrétně tedy do Ammánu, ale také do Marrákeše, Ejlatu (Ovda), Paříže Beuvais a italské Pisy. Celkem bude dopravce v rámci zimního letového řádu nabízet z Prahy 19 linek.

„Cestující mohou od tohoto týdne využít nové linky Ryanairu z Prahy nejen do dalších dvou evropských měst, ale nově se přímým spojem dostanou i do vzdálenějších destinací na Blízkém východě i v Africe. Nabídka letů z pražského letiště se tak rozšířila o dvě úplné novinky, Ammán a Marrákeš. Tyto linky mají zajímavý potenciál, jak pro české cestující, tak pro návštěvníky mířící do České republiky,“ uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

„Jsme rádi, že rozšiřujeme síť našich leteckých spojení a zahajujeme provoz podle svého prozatím nejrozsáhlejšího pražského zimního letového řádu. Pět nových linek z Prahy, konkrétně do Ammánu, Marrákeše, Ejlatu (Ovda), Paříže Beauvais a Pisy, je důkazem odhodlání společnosti Ryanair zlepšovat dopravní dostupnost Prahy a podporovat její turistický ruch, stejně tak jako přispívat ke snižování sezónnosti regionu a umožnit tak zahraničním turistům užít si kouzlo Prahy i během zdejšího překrásného podzimního a zimního období,“ okomentovala Olga Pawlonka, ředitelka prodeje a marketingu společnosti Ryanair pro oblast střední a východní Evropy a Balkánu.