Společnost airberlin navýší počet letů do Prahy

Letecká společnost airberlin bude od konce března 2017 nabízet z berlínského letiště Tegel do Prahy čtyři lety denně (28 týdně). Oproti předchozí letní sezóně tak zdvojnásobí počet operovaných frekvencí ze dvou na čtyři denně. Cestující si díky novým spojením budou moci vybrat z většího počtu spojů.

„Rozšíření nabídky počtu spojení mezi Berlínem a Prahou je logickým vyústěním naší nové síťové strategie, která má za cíl posilovat základny společnosti. Čtvrtá denní frekvence, kterou uvedeme na trh na konci března 2017, vůbec poprvé zajistí, že cestující z Prahy budou moci pohodlně přestoupit na navazující lety do a ze San Francisca a Los Angeles. V zimní sezóně již do Prahy létáme až třikrát denně. Více než 60 % přepravovaných cestujících jsou transferoví pasažéři, kteří v Berlíně přestupují na navazující let. Vidíme výrazný potenciál pro další využívání této obchodní příležitosti,“ říká Stefan Pichler, generální ředitel airberlin.

„Navýšení počtu spojení společnosti airberlin mezi Letištěm Václava Havla Praha a berlínským letištěm Tegel vítáme. Nové lety cestujícím rozšíří možnosti přímého spojení mezi oběma metropolemi a současně zkrátí transferové časy na návazné lety po Evropě a do Severní Ameriky,“ říká Václav Řehoř, předseda představenstva Českého Aeroholdingu.

Všechny dálkové lety nabízené společností airberlin z berlínského letiště Tegel: Abu Dhabi, Chicago, Los Angeles, Miami, New York i San Francisko, budou od léta 2017 navazovat na lety z/do Prahy. Cestující do Abu Dhabi budou moci pokračovat do široké škály destinací operovaných společností Etihad Airways nebo jinými code-sharovými partnery. V budoucnu tak Praha bude pouze let od celé sítě spojení do německých i evropských destinací airberlin. Cestující získají lepší spojení do a z Dusseldorfu, Stuttgartu, Vídně a Curychu, stejně jako do a z Kodaně, Milána, Říma, Stockholmu a Varšavy.

Dále airberlin nabízí dva lety denně mezi Prahou a Dusseldorfem na základě code-sharové spolupráce s Českými aeroliniemi, které jsou také pohodlně napojeny na navazující lety po Evropě, Spojených státech a Karibiku.

Na všechny lety bude nasazován letoun Bombardier Dash Q400 s kapacitou 70 sedadel v ekonomické třídě a tři sedačky v nové evropské byznys třídě společnosti airberlin. Letenky jsou k dostání online na www.airberlin.com, u cestovních kanceláří nebo na nonstop Kontaktním centru společnosti airberlin na čísle 01806 334 334.