24 odtieňov interiéru Chevroletu Camaro

Tohtotýždňový Frankfurtský autosalón uviedol viacero noviniek – veľkých aj malých. K tým menej nápadným, ale dostatočne inovatívnym patrí úplne nový systém osvetlenia, s ktorým sa budú môcť stretnúť budúci majitelia Chevroletu Camaro model 2016. Správna svetelná pohoda je základom pre to, aby bol vodič čo najlepšie sústredený pre konkrétny spôsob jazdy. Vodič má možnosť využiť spolu 24 rôznych farieb svetiel. Osvetlenie prechádza od palubnej dosky cez držiak na nápoje až po osvetlenie dverí.

Výrobca napríklad odporúča pre cruise mód (tento autopilotový štýl sa v európskych podmienkach veľmi nevyužíva) jemnú modrú, pri športovej jazde zas zvoliť pikantnú červenú. Systém osvetlenia riadi špeciálnym softvérom priamo vodič na navigačnom panele. Základný balík svetiel možno rozšíriť o ďalšie napríklad osvetlenie oblasti nôh.

Dodávateľom tohto systému osvetlenia je spoločnosť HELLA, ktorý hovorí, že samotná kalibrácia patrí medzi mimoriadne náročné projekty, keďže závisela na veľmi presnom odtieňov svetla LEDiek.

Zdroj: HELLA