Z Bratislavy sa od dnes lieta pravidelnou linkou do Antalye

Z Letiska M. R. Štefánika sa od dnes lieta do tureckej Antalye. Letecký dopravca Smartwings začína od dnes, 30. mája, prevádzkovať pravidelnú linku do najžiadanejšej letnej destinácie slovenských dovolenkárov. Historicky po prvýkrát navyše otvára linku ako pravidelnú, čím umožňuje zakúpiť si letenky do Turecka i pre individuálnych cestovateľov, keďže doposiaľ prevádzkoval linku ako nepravidelnú. Nová linka je k dispozícii počas leta až 2 x denne, 14 x týždenne.

 

Zároveň upozorňujeme dovolenkárov, že pri letoch do Turecka treba mať so sebou cestovný pas platný aspoň 150 dní po prílete do krajiny. Dĺžku platnosti pasu tak treba skontrolovať nie len dospelým, ale aj deťom, ktorým sa vydáva s platnosťou len na dva roky.

 

Turecká Antalya je dlhodobo top leteckou destináciou Slovákov počas leta. Z nej sa Slováci prepravujú do obľúbených tureckých letovísk. Vlani do Antalye a z nej cestovalo približne 150-tisíc slovenských dovolenkárov. Len z Bratislavy letelo do Antalye o 57 % viac dovolenkárov ako v rekordnom roku 2017.

 

Priamu linku z Letiska M. R. Štefánika zabezpečuje okrem Smartwings aj dopravca Ryanair, a to linku do letoviska Dalaman s frekvenciou letov raz týždenne, každý štvrtok.

 

Letecká spoločnosť Smartwings bude počas letnej dovolenkovej sezóny – od mája do októbra – prevádzkovať z Bratislavy 11 pravidelných liniek. Okrem Antalye bude možné letieť pravidelnými linkami Smartwings z Bratislavy tiež na grécke ostrovy Kréta (Heraklion), Rodos, Korfu, Zakyntos, na Malorku, do talianskej Lamezia Terme a Olbie, do bulharského Burgasu, do Larnaky na Cypre a do Katánie na Sicílii. Letenky do všetkých uvedených destinácií a z nich si možno zakúpiť na webovej stránke dopravcu www.smartwings.com.

 

Okrem pravidelných liniek bude spoločnosť Smartwings z Bratislavy prevádzkovať tiež charterové lety, napríklad do destinácií v Egypte, Turecku, na Kapverdské ostrovy, v Grécku, Taliansku či Španielsku. Nepravidelné charterové lety si objednávajú od leteckých dopravcov cestovné kancelárie pre svojich dovolenkárov.