Nová linka letecké společnosti easyJet do Berlína

Letecká společnost easyJet oznámila zavedení nové přímé linky z Prahy na berlínské letiště Tegel, které je současně i nejnovější základnou dopravce. Po několika měsících se tak podařilo obnovit přímé pravidelné spojení do Berlína, které využijí cestující pro služební i soukromé cesty do německého hlavního města. Provoz na lince bude zahájen 21. dubna 2018 se třemi spoji týdně operovanými vždy v úterý, čtvrtek a sobotu. Letenky si již nyní můžete koupit od 524 Kč* za jeden směr na webových stránkách www.easyJet.com.

„Přímé lety mezi Prahou a Berlínem jsou obchodně důležitým leteckým spojením. Proto jsme rádi, že se podařilo v krátkém čase nahradit ukončení provozu předchozího dopravce a pravidelná linka s německou metropolí se od 21. dubna obnoví. Očekáváme, že přímý spoj využije více než 26 tisíc cestujících v obou směrech,“ uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Od svého prvního letu do Prahy v roce 1999 společnost easyJet přepravila již více než 13 miliónů cestujících a bude z pražského letiště létat celkem do 12 destinací, včetně Amsterdamu, Londýna a Milána. V roce 2017 společnost na svých letech do/z Prahy přepravila rekordních 1,2 miliónů cestujících, tedy o 9,3 % více než v roce 2016. Společnost easyJet v roce 2017 získala titul „Nejtišší dopravce“ operující na Letišti Václava Havla Praha díky své flotile složené výlučně z moderních letadel Airbus, zejména pak typu Airbus A320neo, který je při startu a přistání až o 50 % tišší.

* Cena za jednosměrnou letenku pro jednu osobu při rezervaci dvou osob současně včetně administrativních poplatků a poplatků za platbu kreditní kartou.