Letecká společnost Emirates bude létat z Prahy do Dubaje dvakrát denně

Společnost Emirates dnes oznámila přidání další denní linky z Prahy do Dubaje. K tomuto rozhodnutí došlo na základě stále rostoucího počtu pasažérů cestujících na této trase od roku 2010, kdy byla spuštěna první linka. Nový let bude přidán 1. července 2018 a uspokojí tak narůstající poptávku přilétajících i odlétajících cestujících. Tento denní let zajistí Boeing 777-300ER s kapacitou 360 sedadel.

„Určitě neexistuje lepší způsob, jak oslavit osmileté výročí trasy Praha-Dubaj, než uvedením dalšího letu,“ říká Bořivoj Trejbal, Country Manager Emirates pro Českou republiku. „Od startu našeho prvního letu na této trase se setkáváme s neustále rostoucí poptávkou, která demonstruje, že Češi oceňují cestovní zážitky s Emirates. Jsem si jistý, že další možnosti plynoucí z přidání druhého letu se na trhu setkají s úspěchem,“ dodává.

Celoroční let nabídne konfiguraci ve třech třídách, konkrétně 8 privátních kabin ve First Class, 42 polohovatelných sedadel v Business Class a 310 prostorných míst v Economy Class.

„Oznámení druhé denní rotace společnosti Emirates potvrzuje dlouhodobý zájem a zvýšenou poptávku po letech do Dubaje a naplňuje naši dlouhodobou strategii v oblasti leteckého obchodu. Nové spojení zajistí ještě lepší a snadnější přestup i do dalších destinací při cestách zejména na Blízký východ, do Asie či Austrálie. Oba lety z Letiště Václava Havla Praha budou od červenci nabízet všechny tři cestovní třídy a nabídnou cestujícím lepší komfort na palubě. Očekáváme, že novou frekvenci Boeingu B777 využije přes 200 tisíc cestující za rok,“ uvedl Václav Řehoře, předseda představenstva Letiště Praha.