Ryanair prepravil v Bratislave jubilejných 10 000 000 cestujúcich

 Okrúhlych 10 000 000 cestujúcich Ryanairu prešlo Letiskom M. R. Štefánika v Bratislave od 10. októbra 2005 do dnešného dňa.  Jubilejná 10-miliónta pasažierka Veronika Mináriková dnes odletela priamou linkou z Bratislavy do Berlína. Letisko Bratislava a letecký dopravca Ryanair si tak dnes pripomínajú historický míľnik v počte vybavených cestujúcich.

Jubilejnú desaťmilióntu pasažierku odmenil pred odletom do Berlína generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave malou pozornosťou a letecká spoločnosť Ryanair jej venovala bezplatný poukaz na ďalší let.

Ryanair pôsobí na letisku v Bratislave úspešne už takmer 12 rokov. Ďakujeme mu za to, že z nášho najväčšieho letiska a naň prepravil už 10 miliónov spokojných cestujúcich. Ceníme si, že Ryanair je pre nás dlhodobý, férový a stabilný partner, rovnako ako pre slovenský trh. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu do budúcna a na to, že budeme môcť cestujúcim zo Slovenska, no nie len z neho, ponúknuť stále viac nových leteckých spojení,” vyjadril sa generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ing. Jozef Pojedinec.

Ryanair začal z Bratislavy lietať od 10. 10. 2005. Prvou linkou, ktorú otvoril, bola linka do Milána a z neho. V roku 2005 spolu prevádzkoval 4 letecké linky – Miláno, Londýn-Stansted, Dublin a Frankfurt-Hahn. V súčasnosti, počas letného letového poriadku, ktorý platí od konca marca do konca októbra 2017, prevádzkuje Ryanair z Bratislavy a do nej spolu 20 priamych pravidelných leteckých spojení. Koncom októbra sa do ponuky vrátia lety do izraelského Eilatu-Ovdy a pribudnú aj dve nové linky do Bologne v Taliansku a Solúna v Grécku, obe s frekvenciou 2 x týždenne.

Ryanair s radosťou oslavuje prepravenie 10 miliónov cestujúcich z/do Bratislavy od otvorenia prvého letu v roku 2005. Pri príležitosti prepravenia 10 miliónov pasažierov uvádzame do predaja letenky už za ceny od 9,79 € pre lety v septembri a októbri, ktoré si možno rezervovať do štvrtkovej polnoci (20. júla),“ zhrnula obchodná a marketingová manažérka Ryanairu pre strednú a východnú Európu Olga Pawlonka.

Prehľad destinácií Ryanairu počas letného letového poriadku 2017

 

Destinácia Frekvencia
Atény (Grécko) 2 x týždenne
Miláno-Bergamo (Taliansko) 4 x týždenne
Rím-Ciampino (Taliansko) 3 x týždenne
Brusel-Charleroi (Belgicko) 4 x týždenne
Dublin (Írsko) 7 x týždenne
Niš (Srbsko) 2 x týždenne
Berlín (Nemecko) 4 x týždenne
Barcelona-Girona (Španielsko) 2 x týždenne
Madrid (Španielsko) 2 x týždenne
Londýn-Stansted (Veľká Británia) 10 x týždenne
Birmingham (Veľká Británia) 3 x týždenne
Edinburgh (Veľká Británia) 2 x týždenne
Leeds-Bradford (Veľká Británia) 2 x týždenne
Manchester (Veľká Británia) 3 x týždenne
Korfu (Grécko) 1 x týždenne
Malaga (Španielsko) 2 x týždenne
Trapani (Taliansko) 2 x týždenne
Alghero (Taliansko) 2 x týždenne
Palma de Mallorka (Španielsko) 2 x týždenne
Paríž-Beauvais (Francúzsko) 2 x týždenne