Uber uskutočnil 5 miliárd jázd!

Služba Uber vznikla v roku 2010. V roku 2015 prekonala prvý veľký míľnik, a to 1 miliardu jázd celosvetovo. Len o šesť mesiacov neskôr to boli už dve miliardy jázd. V sobotu 20. mája 2017 o 8:29:06 stredoeurópskeho času sa po celom svete súbežne zahájilo 156 jázd, ktoré prekročili hranicu piatich miliárd.  

Všetkých 156 jázd, ktoré prekročili hranicu 5 miliárd, sa uskutočnilo v 24 krajinách, na 6 kontinentoch, v mestách ako Bombaj, Moskva alebo kolumbijský Medellín. Pre jedného z vodičov to bola jeho prvá jazda vôbec, vyzdvihoval cestujúceho na skútri v indonézskej Jakarte. Šesť cestujúcich využilo Uber v rámci týchto jázd úplne po prvý raz.

Najkratšia jazda bola uskutočnená v San Franciscu, len dva a pol bloku – áno, s Uber je to možné. Najdlhšia cesta bola dlhá 27 kilometrov v Singapure – čo je dosť, vzhľadom na to, že rozloha Singapuru je približne 50 kilometrov na šírku. 15 z týchto vodičov práve využívalo aplikáciu Uber inde, ako vo svojom meste.

Bez týchto a ďalších vodičov, ktorí aplikáciu Uber využívajú, by sa 5 miliárd jázd nikdy neuskutočnilo, preto všetkých 156 vodičov Uber odmení čiastkou 500 amerických dolárov.

Ďalším krokom spoločnosti budú vylepšenia aplikácie, vďaka ktorým sa čoskoro uskutoční ďalších 5 miliárd jázd.