Cestujete do Svidníka, Giraltoviec alebo Sečoviec? Večerné autobusy počkajú IC vlak

Do Svidníka alebo Giraltoviec železnicu nikdy nepostavili. Ideálnym spojením na cestu z Bratislavy do tohto regiónu je preto kombinácia rýchleho vlaku InterCity a autobusového prípoja. Rovnako môžu cestovať obyvatelia zemplínskeho mesta Sečovce, kam vlaky nepremávajú už od roku 2003. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s autobusovými dopravcami SAD Humenné, ARRIVA Michalovce a eurobus Košice vytvorila zoznam prípojov do týchto miest.

„Uvedomujeme si, že cesta sa nekončí vystúpením z vlaku na stanici. Potrebujeme hľadať spôsoby, ako cestujúcemu pomôcť dostať sa čo najbližšie k jeho cieľu,“ hovorí predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký. „S našimi partnermi sme dohodli čakanie dvoch autobusov na posledný večerný vlak InterCity,“ dodáva. V autobusových prípojoch platí štandardné cestovné autobusových dopravcov.

Do Svidníka alebo Giraltoviec sa dá cestovať  s prestupom v Kysaku. K vlaku InterCity s odchodom z Bratislavy o 17:33 môžu využiť každý pracovný deň autobus spoločnosti SAD Humenné, ktorý v prípade nevyhnutnosti vlak počká aj 20 minút. V piatky okrem toho nadväzujú autobusové prípoje aj k predchádzajúcim dvom IC vlakom.

V Košiciach je cez pracovné dni a v nedele k dispozícii šesť autobusových prípojov v smere do Sečoviec, v sobotu premávajú štyri. Prípojný autobus spoločnosti ARRIVA Michalovce na večerný IC vlak počká do desať minút.

ZSSK štandardne zabezpečuje v Košiciach a Kysaku aj vlakové prípoje do Prešova, Sabinova, Lipian, Vranova nad Topľou, Trebišova, Michaloviec, Strážskeho, Humenného, a to k bežným rýchlikom, ale aj IC vlakom. Na prípojné vlaky v Humennom zas nadväzujú osobné vlaky do Medzilaboriec, Sniny a Stakčína.