WIZZ AIR ZPROVOZNÍ PRVNÍ PŘÍMOU LINKU Z ČESKÉ REPUBLIKY NA ISLAND

Wizz Air, největší nízkonákladový letecký dopravce ve střední a východní Evropě, dnes oznámil, že zprovozní přímé spojení mezi Českou republikou a Islandem. Provoz na nejnovější nízkonákladové lince WIZZ v podobě prvního přímého letového spojení z Prahy do Reykjavíku bude zahájen 31. května. Cestující budou mít na výběr dvě spojení týdně, každou středu a neděli. Cestující, kteří plánují svou dovolenou nebo víkendový výlet do této vzrušující destinace, si mohou již rezervovat letenky na portálu wizzair.com za ceny již od 1339 CZK*/49,99 EUR.

Nízkonákladová linka bude skvělou příležitostí pro turisty i obchodní cestující, kteří hodlají navštívit velmi oblíbený Reykjavík. Zároveň podpoří turistický ruch mezi oběma státy a vytvoří důležité spojení mezi Českou republikou a Islandem pro obchodníky a podnikatele.

Hlavní město Islandu je považováno za jedno z nejbezpečnějších, nejzelenějších a nejčistějších hlavních měst na světě a je velmi oblíbenou turistickou destinací díky různým kulturním akcím a zajímavým místům. V Reykjavíku je největší expozice svého druhu věnovaná velrybám a také Perlan – nezaměnitelná stavební dominanta hlavního města. Island nabízí také celou řadu jedinečných turistických atrakcí, mezi něž patří různé naučné výpravy do přírody, zimní rybolov a samozřejmě sledování polární záře.

Wizz Air nabízí českým zákazníkům nízkonákladové lety od roku 2009. Nabídka nyní zahrnuje 10 nízkonákladových linek do pěti zemí ze dvou českých letišť: Praha a Brno. Pozitivně naladěné posádky Wizz Air v České republice přivítaly v roce 2016 na palubě našich moderních letadel více než 476 000 cestujících na letech do České republiky a z České republiky. Wizz Air svými aktivitami podporuje více než 350 pracovních míst v souvisejících odvětvích v České republice.

NEJNOVĚJŠÍ LINKA WIZZ AIR Z PRAHY

Destinace Dny Zahájení provozu Ceny od*
Reykjavík středa, neděle 31. května 2017 1339 CZK

 Sorina Ratzová, manažerka komunikace ve společnosti Wizz Air, k tomu řekla: „S radostí oznamujeme spuštění prvního přímého spojení na Island, které je vzrušující příležitostí pro všechny cestující z Prahy. Zákazníci společnosti WIZZ mohou od 31. května létat za nízké ceny z Prahy do oblíbeného Reykjavíku, hlavního města s rozmanitým a čilým životem. Nová linka s praktickým celoročním provozem každou středu a neděli upevní obchodní vztahy mezi oběma zeměmi a podpoří regionální ekonomiku, místní cestovní ruch a odvětví pohostinství. Dnešní oznámení dokládá důležitou roli, jakou pro nás hraje Česká republika a poskytování nízkonákladové letecké dopravy ve spojení s excelentními službami cestujícím na palubě našich letadel. Všichni naši prakticky uvažující cestující si mohou již rezervovat letenky na portálu wizzair.com za ceny od pouhých 1399 CZK.“

Foto: Pexels