RYANAIR ZAHAJUJE PROVOZ SVÉ PRAŽSKÉ BÁZE A DENNÍCH SPOJŮ DO MILÁNA A ŘÍMA

Ryanair, evropský letecký dopravce číslo jedna, dnes (2. listopadu) oficiálně otevřel svou novou bázi na Letišti Václava Havla Praha a zahájil provoz denních spojů do Milána a Říma. Jde o součást pražského letového řádu, kdy obě nové linky budou provozovány celoročně. Od letní sezóny 2017 Ryanair ještě zavede nové linky do Liverpoolu a Trapani. Na pražských spojích dopravce přepraví 760 000 cestujících ročně a díky zvyšování svých přepravních kapacit v Praze vytvoří na Letišti Václava Havla Praha 570* nových pracovních míst.

Pražský letní letový řád 2017 společnosti Ryanair přinese:

  • 2 bázovaná letadla (investice 200 milionů dolarů)
  • 2 nové letní spoje: Milán/Bergamo (denně) a Řím/Ciampino (denně) – pokračující spojení ze zimního letového řádu 2016/2017
  • 2 nové linky: Liverpool (4x týdně) a Trapani (2x týdně)
  • Celkem 7 spojení
  • 45 letů týdně
  • 760 000 cestujících ročně
  • 570* pracovních míst na letišti ročně

Ryanair je ideální volbou jak pro české obchodní cestující, tak pro turisty, kteří si již nyní mohou rezervovat lety do/z Prahy s platností do října 2017. V létě 2017 bude z Prahy na výběr 7 přímých spojení. Cestující se mohou těšit i na další zlepšování v rámci kampaně Ryanair „Always Getting Better“ („Stále se zlepšujeme“), např. na další nová spojení, nové digitální prvky, nové interiéry letadel a ještě levnější tarify.

Denis Barabas, Sales and Marketing Executive společnosti Ryanair, k tomu v Praze řekl:

„Jsme rádi, že v Praze otevíráme novou bázi pro dvě letadla s investicí 200 miliónů dolarů, a že zahajujeme provoz denních spojů do Milána/Bergamo a Říma/Ciampino. Těšíme se také na březnové zahájení provozu linek do Liverpoolu a Trapani a na další rozšiřování nabízených spojení v létě 2017. Díky tomu přepravíme 760 000 cestujících ročně a na své pražské bázi vytvoříme 570 pracovních míst.

Naše denní spoje do Milána/Bergamo a Říma/Ciampino jsou ideální volbou jak pro obchodní cestující, tak pro turisty, a my se již nyní těšíme na další rozšiřování linek, letecké dopravy a pracovních příležitostí v Praze v nadcházejících měsících a letech.

Zahájení provozu nové báze v Praze oslavíme uvolněním letenek od pouhých 541 Kč do prodeje. Zájemci si je mohou rezervovat do soboty (5. listopadu) pro cesty v prosinci a lednu. Letenky za úžasné ceny se jistě rychle vyprodají, proto by cestující měli co nejdříve navštívit stránky www.ryanair.com/cz, aby jim jedinečná nabídka neutekla.“

* Průzkum společnosti ACI potvrdil, že každý milión přepravených cestujících pomůže přímo na mezinárodním letišti vytvořit až 750 pracovních míst.