Začala sa výstavba diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7

Slávnostným poklepaním základného kameňa dnes minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Arpád Érsek, spolu so zástupcami koncesionára a samosprávy odštartoval výstavbu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7. Tieto cesty po dokončení výrazným spôsobom odľahčia tranzit cez vnútromestský okruh, ako aj preťaženú cestu I/63.

„Táto cesta sa mala stavať už dávno a som rád, že som dnes mohol oficiálne odštartovať jej výstavbu,“ povedal minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Arpád Érsek. Koncesionár už odštartoval prvé archeologické prieskumné práce a začal skúmať geológiu vybraných úsekov. Celá diaľnica má byť podľa zmluvy hotová v októbri roku 2020, ale po prvej časti projektu, ktorého súčasťou je aj rýchlostná cesta R7, budú autá jazdiť už  v apríli 2020.

Prípravné práce by mali byť ukončené tak, aby sa na prvých úsekoch mohlo reálne začať stavať už v prvých mesiacoch roku 2017. „Každý, kto jazdí v okolí Bratislavy alebo cez ňu iba prechádza, vie, aká kritická je dopravná situácia, a preto verím, že stavba bude napredovať rýchlo a cesta bude čoskoro slúžiť ľudom,“ povedal počas slávnostného poklepania základného kameňa A. Érsek.

Diaľnica D4 a rýchlostná cesta R7 merajú dokopy viac ako 59 kilometrov a po ich dokončení budú slúžiť ako vonkajší obchvat hlavného mesta a pomôžu zlepšiť dopravu aj z regiónu na juh od Bratislavy.