ŘSD s ÚAMK budou pravidelně informovat o chystaných i probíhajících uzavírkách na nejdůležitějších prázdninových trasách

Ředitelství silnic a dálnic bude společně s Ústředním automotoklubem během prázdnin pravidelně každý čtvrtek informovat o chystaných i probíhajících uzavírkách na nejdůležitějších prázdninových trasách. Informace se budou týkat také změn, které na české řidiče čekají v zahraničí. Plně funkční bude samozřejmě i během prázdninových měsíců server www.dopravniinfo.cz, kde mohou řidiči nalézt aktuální informace k dopravní situaci. 

Zákaz činnosti údržby platí:

Od pátku 26. 6. 2015 od 0:00 hodin do pondělí 29. 6. 2015 do 24:00 hodin.
Od pátku 3. 7. 2015 od 0:00 hodin do úterý 7. 7. 2015 do 12:00 hodin.

Opatření se nevztahuje na dlouhodobé uzavírky a na operativní zajištění dopravních nehod nebo havárií.

Aktuální informace pro cestu do Chorvatska

Rakousko
Od dnešního dne do neděle se přímo v centru Vídně koná 32. ročník jednoho z největších hudebních festivalů v Evropě Donauinselfest. Každý kdo tam cestuje, by měl využít městskou dopravu nikoliv auto. Pro turisty to znamená zdržení na průtahu Vídní hlavně dnes a v neděli večer.

V Tyrolsku je od sobotních 13 hodin do nedělních 6 hodin ráno uzavřena silnice B182 vedoucí městem Matrei am Brenner. Koná se tam místní festival a příjezd návštěvníků zkomplikuje provoz na Brennerské dálnici směrem do a z Itálie.

Stavební práce komplikují dopravu na hlavním tahu (silnice B7) vedoucí z Mikulova do Vídně. Mezi městy Schrick a Poysdorf se staví rychlostní silnice.

Slovinsko
Kolegové ze Slovinska nás ráno upozornili na nekalé praktiky místní policie, která se snaží pokutovat zahraniční řidiče za chybějící dálniční známky na krátkém úseku dálnice u města Ptuj směrem do Chorvatska. Tento úsek však není zpoplatněn a tudíž pokutu nemusíte platit.

Chorvatsko
Davy turistů očekáváme tento víkend na dálnici A1 Záhřeb – Split – Ploče a A6 směr Rijeka. Doprava už teď houstne na mýtné bráně Záhřeb Lučko.

Zdroj: ŘSD