Sedem rád, ako zvládnuť zápchu v aute

Vždy je dobré myslieť na to, aby ste v pohode došli a neohrozili druhých.

  1. Ak hrozí dopravná zápcha, vyrazte skôr

Je piatok, začínajú prázdniny, predpoveď počasie hlási snehovú chumelicu. Toto dáte z Bratislavy na Banskej Bystrice za hodinu a pol, jedine ak by ste mali vrtuľník. Radšej nič nesľubujte, alebo ak musíte byť na mieste presne, vyrazte hodinu skôr.

  1. Vyprázdnite svoju nádrž

Máte za sebou tréning holotropného dýchania? Dokážete zastaviť svoje životné funkcie na hodinu? Ak nie, určite pred odchodom treba ísť na záchod. Nikde neviete odhadnúť, kedy sa dostanete na svoj trón.

  1. Majte po ruke zásoby

Sledovali ste seriál Pimp My Ride? Videli ste ten bordel, ktorý mali americkí tínedžeri v autách? Plno obalov z McDonaldu a plechoviek od koly. Hrozné. No možno za sebou mali skúsenosti so zápchami, na ktoré boli pripravení. A povedzme si otvorene – hladný šofér rovná sa nervózny šofér.

 

  1. Zábava pre spolujazdcov

Vadí vám, že vám do šoférovania kybicuje žena a deťom sa nezastavia ústa? Stres! Stress!! Stresss!!! Pritom stačí dať žene do rúk čítačku kníh a deťom pustiť Spievankovo. A vy môžete sledovať situáciu okolo a vyjadrovať súcit rovnako trpiacej tmavovláske v úžasnom Jaguári.

  1. Nikdy s benzínom akurát po čerpačku

Zápcha je sviňa. Namakaný palubný počítač, ktorý vám odpočítava presný počet metrov zo zostávajúcej nádrže, môžete vypnúť. Ak nechcete zažiť hanbu, že ste museli 200 metrov pred čerpačkou tlačiť auto. Dáma v Jaguári vás už dávno odmávala…

  1. Dostatok energie a nabíjačka pre mobil v aute

Máte dohodnuté stretnutie a kvôli zápche nestíhate. OK, v osemdesiatych rokoch by ste sa mohli vyhovoriť, že po ceste nebol žiaden „telefónny automat“. Haló! Máme 21. storočie. Keď už máte mobil za 500 evri, môžete obetovať pár šušňov na dodatkový kábel do auta.

  1. Povinné aplikácie

Browsovať na internete počas jazdy by ste nemali. Ani hrať Angry Birds, FIFA 2015 alebo Clash of Clan. To radšej choďte vlakom a nespôsobujte zápchy. Ale aplikácie na sledovanie reálneho stavu v doprave patria k povinnej výbave. Veď kto by čakal polhodinu do ďalšieho dopravného servisu, keď sa potrebujete rozhodnúť práve v tejto chvíli, či si zvoliť cestu po diaľnici alebo radšej ísť po „okreskách“.