Ďalších 10 minút na ceste medzi Žilinou a Prešovom ušetríme o 3,5 roka

Na slovenskej diaľnici D1 sa začalo s výstavbou ďalšieho úseku, ktorý sa buduje z eurofondových zdrojov. Za výstavbu 15 kilometrov medzi Hubovou a Ivachnovou sú zodpovední OHL ŽS, a.s., a Váhostav – SK, a.s. Úsek začína v križovatke Hubová a údolím rieky Váh sa dostáva k tunelu Čebrať. Trasa ďalej pokračuje okolo obce Likavka, Martinček a Lisková. Končí pri obci Ivachnová, kde sa napája na D1 smerom na Poprad. Plánovaný termín ukončenia výstavby je v júni 2017.

Rýchlejšie
Diaľnica D1 Hubová – Ivachnová ušetrí viac ako 10 minút jazdy. Kým po pôvodnej ceste I/18 vedúcej cez obce a mesto Ružomberok sa k existujúcemu úseku D1 dá dostať za 18 minút, po novej diaľnici to bude trvať iba 7 minút. Vďaka 21 mostom sa motoristom navyše naskytne nádherný výhľad na prírodné krásy dolného Liptova.
Bezpečnejšie
Diaľnica D1 Hubová – Ivachnová sa stáva pre bezpečnejším a komfortnejším riešením. Doterajšia náročná cesta cez obce a priemyselné centrum regiónu s veľkým počtom vozidiel a rizikom nehôd bude čoskoro minulosťou. Odľahčenie dopravy v regióne tiež zvýrazní krásy rázovitých obcí a mesta pod Čebraťom.
Menej vozidiel, menej hluku
Diaľnicu D1 Hubová – Ivachnová bude využívať väčšina osobných a nákladných vozidiel, ktoré doteraz len prechádzali úsekom po ceste I/18 a komplikovali tak lokálnu dopravu. Takmer päť kilometrov protihlukových stien zabráni šíreniu hluku v priľahlých obciach Hrboltová, Likavka, Lisková a Ivachnová. Nové spojenie tiež zníži ekologickú záťaž jedinečnej liptovskej prírody.
Viac info na webe NDS.